Flue artistique

analoog, Studio, Zonder categorie

Een grote dag vandaag: ontwikkelen van de TC negatieven! Het was al een soep nog voor we er aan begonnen. Probleem nummer één is geheel te wijten aan gebrek aan materiaal, namelijk maatbekers. Producten overgieten in een emmer dus.

Nummer twee is geheel te wijten aan mij. Alhoewel ik vermoed dat nummer twee heeft samengespannen met nummer één om mij te pesten. Gevolg: fix en ontwikkelaar verwisseld. Voor wie dit nog nooit heeft voorgehad (en dat zullen er vast wel een hoop zijn) maar toch altijd al wou weten wat voor effect dat geeft op je film, wel dat kan je hieronder bewonderen.

Waar het eigenlijk al allemaal begon fout te lopen was in de studio. De les ‘objectfotografie’ van Hans was te veel om te verwerken waardoor het onderdeel ‘balguittrek’ netjes uit het geheugen gezeefd werd (niet enkel bij mij hoor, gelukkig). Voor de kenners (en niet-kenners): toch wel een vrij essentieel onderdeel van fotograferen met Technische Camera. Gevolg: onderbelichting.

Voor klasgenootjes die dit zouden lezen: film van 100 ISO belichten op 50! Het merendeel van groep A is ook dit kleine detail vergeten. Als het al niet onderbelicht was door bovenstaande miserie, dan was het toch nog misgelopen.

En wat doen we dan? Opnieuw! En lachen met stomme fouten zeker?

hoed.jpg

Advertenties

2 gedachtes over “Flue artistique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s