Magnum in Amsterdam

Cultuur, Fotonieuws

FOAM, het Amsterdams fotomuseum exposeert foto’s van Weegee. Er zijn zelfs originele prints te zien. Dat doet mij dan wegdromen… Weegee, altijd als eerste op de crimescene. *Flash*, een levenloos lichaam in een plas bloed verschijnt even later in het ontwikkelbad en staat na een paar uur al in de krant. Daar sta je dan, te kijken naar datzelfde stukje papier in een piekfijn gerestaureerd Hollands herenhuis.

Waar het eigenlijk in de eerste plaats om draaide was de tentoonstelling ter gelegenheid van 60 jaar Magnum in het Stedelijk Museum. Eerst word je ingeleid in de geschiedenis van het agentschap en dan kan je plaatsnemen op één van de schaars geplaatste bankjes. Je hebt een diascherm voor je waar het werk van een Magnumfotograaf op wordt geprojecteerd. Via een computerscherm kan je een volgende in de wachtrij plaatsen. Zo kan je een paar uur van scherm naar scherm hoppen. Wanneer, net zoals bij mij, de RGB-kleuren voor je ogen beginnen te flitsen is het tijd om ermee op te houden.

Op de terugreis kan je naar goede gewoonte een rotslechte film meepikken op het tv-scherm in de bus. Alhoewel, deze chauffeur had ‘Les triplettes de belleville’ in zijn voorraadkast liggen, een tekenfilm dat heel goed in elkaar is gestoken en een oooooohhhh*snif*-einde heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s