Tijdverspilling, deel 2

Cultuur

Tijd om nog eens wat tijd te verspillen, of even stil te staan hierbij. In onderstaand artikel heeft men het over de tijd die een werknemer besteedt aan het lezen van blogs op het werk. Het artikel dateert van 2005 en beweert dat de Amerikaan toen 3,5u per week blogs leest. Toen had ik nog niet eens van het woord ‘blog’ gehoord, met mij waarschijnlijk nog vele anderen. Ik vraag me af hoeveel een werknemer/student nu spendeert aan bloggen op het werk of op school….

‘Enorme tijdverspilling door lezen weblogs’
Gepubliceerd op dinsdag 25 oktober 2005
(P7) Amerikaanse bedrijven verliezen in 2005 zo’n 550.000 arbeidsjaren, doordat werknemers zich onledig houden met het lezen van weblogs.De werktijd gespendeerd aan blogs bedraagt in totaal 2,2 procent van het aantal gewerkte uren. Puur gekeken naar de tijd die wordt besteed aan niet aan het werk gerelateerde blogs, is de verspilling 1,65 procent.

Dat zijn 551.000 werkjaren, gerekend in dagen van 24 uur, en 2,3 miljoen banen, gerekend met een 40-urige werkweek.

Dit beweert AdAge. Het gaat om een analyse op de ‘achterkant van een sigarendoosje’, maar de becijfering is wel boeiend.

Momenteel bezoekt zo’n kwart van de 140 miljoen werkende Amerikanen weblogs, zo blijkt uit andere statistiek. Dat doen deze 35 miljoen arbeiders gemiddeld negen procent van hun werktijd, zo’n 3,5 uur per week.

Het gaat om het bevredigen van persoonlijke nieuwsgierigheid, niet om zakelijk relevante informatie, zegt AdAge.

De vraag is vervolgens of er werkelijk sprake is van nieuwe en extra vorm van tijdverspilling. Met andere woorden: gaat het lezen van blogs werkelijk ten koste van werk of komt het in de plaats van surfen naar andersoortige sites?

En wordt het werk niet gewoon gedaan? Misschien zijn blogs wel een nieuwe vorm van sociale interactie, die het welzijn van de werkers bevordert. Wellicht is het de moderne variant van een praatje bij de koffieautomaat.

Bron:  http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=631927

Advertenties

Een gedachte over “Tijdverspilling, deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s